//

Католицькі єпископи Німеччини закликали владу відмовитися від використання атомної енергетики

Католицькі єпископи Німеччини закликали владу відмовитися від використання атомної енергетики, повідомляє 18 березня "Лента.Ру" із посиланням на "Deutschland Funk". За словами голови Конференції німецьких католицьких єпископів Роберта Цоліча, використання атомної енергії не є "надійним рішенням".
Роберт Цоліч зіслався на приклад Японії, відзначивши, що атомна енергетика несе в собі непередбачувані ризики, які можуть спричинити нерозв'язні проблеми. За словами Цоліча, в уряді ФРН повинні витягувати урок з події в Японії, зокрема в тому, що стосується продовження терміну дії німецьких АЕС.

 

Нагадаємо, що після аварії на японській АЕС "Фукусіма-1" уряд Ангели Меркель ввів тримісячний мораторій на дію ухваленого в 2010 році закону про продовження термінів експлуатації німецьких АЕС. Відповідно до документа останній німецький реактор має бути заглушений не в 2022 році, як планувалося раніше, а в 2036-м.

 

Зі свого боку опозиція в особі СДПГ і "Зелених" звинуватила Ангелу Меркель в політичному лавіруванні, відзначивши, що мораторій вводиться лише для того, щоб заспокоїти населення напередодні майбутніх земельних виборів. Вони зажадали від Меркель повністю переглянути енергетичну політику уряду і відмовитися від використання АЕС.

 

Джерело: www.portal-credo.ru