//

Католицькі церкви в Ізраїлі будуть звільнені від податків

В ході чергового раунду переговорів між Святійшим престолом і Ізраїлем, який завершився у Ватикані, сторонам вдалося досягти значного успіху. Зокрема, досягнута домовленість про звільнення католицьких церков від податків. Подібні пільги діють відносно синагог і мечетей.


Ізраїльську делегацію очолив заступник міністра закордонних справ Дані Аялон, а Святійший престол представляв монс. Етторе Балестреро, який займає у ватиканській адміністрації пост заступника держсекретаря із стосунків з державами.


Окрім оподаткування, сторони обговорили цілу низку запитань економічного і майнового характеру, а також перспективи співпраці у сфері освіти. Наступна зустріч відбудеться в Єрусалимі 1 грудня.


Переговори між Ізраїлем і Ватиканом ведуться вже 19 років, проте лише в 2010 році на них був досягнутий прогрес. Він став можливим, коли сторони прийняли рішення не обговорювати питання суверенітету над святими місцями.


Серед об'єктів, які Ватикан вимагає передати під свій суверенітет, – Світлиця Тайної Вечері. Згідно з переданням, вона розташована на горі Сіонській в Єрусалимі, над гробницею Царя Давида. Проте Ізраїль не готовий йти на поступки в цьому питанні.


Як заявив після закінчення переговорів Дані Аялон, святі місця залишаться під ізраїльським суверенітетом. При цьому ізраїльський представник підкреслив, що єврейська держава забезпечить віруючим доступ до їх релігійних святинь.

 

Джерело: www.newsru.co.il