//

Католицькі семінарії США цього року б'ють рекорди за кількістю учнів

Кількість учнів у католицьких семінаріях США сьогодні становить 3 608 чоловік. Чисельність семінаристів досягла найвищого рівня за період з початку 1990-х рр.., Повідомляють CNS і CWN.

 

Деякі семінарії взагалі реєструють найбільшу кількість учнів за кілька останніх десятиліть. Зокрема, Міннесоті, в архідіоцезальной семінарії Св. Павла в цьому році відзначена найбільша чисельність семінаристів після 1980 р. У Папській колегії Josephinum в штаті Огайо чисельність учнів є найбільшою з 1970-х рр.. Теологічний Коледж у Вашингтоні в цьому році взагалі сягнув максимального числа студентів за весь час свого існування.

 

«Я надзвичайно вражений якістю кандидатів та їх ретельністю», - сказав священик Філіп Браун, який був призначений ректором теологічного Коледжу в березні цього року. «Ми бачимо реальне відновлення духовенства», - зазначає ректор.

 

В цілому, в період понтифікату Іоана Павла II і Бенедикта XVI в Католицькій Церкві значно зросло число бажаючих стати священиками. В католицьких ЗМІ в зв'язку з цим нерідко говорять про справжній «бум священичих покликань». Число учнів вищих семінарій зросла з 63 882 в 1978 р. до 117 978 в 2009 р., тобто збільшилася майже на 85%, випереджаючи світовий приріст населення (58%) і приріст числа католиків (56%) за той же період часу.

 

За матеріалами www.sedmitza.ru