//

Католицькі ординарії Святої Землі привітали євреїв з Новим роком

 У зв'язку з початком єврейського Нового року (Рош-Гошана) 17 вересня і Днем покути (Йом-Кіпур), який відзначатиметься 26 вересня, католицькі ординарії  Святої Землі направили спеціальне послання до євреїв усього світу.

 

У посланні висловлюються побажання "всім єврейським братам і сестрам", щоб Новий 5773 був «роком благословенним". Ординарії закликають до спільної молитви за Ізраїль і за весь світ, щоб у цьому Новому році "кожен день працювати з хоробрістю і стійкістю на користь справедливості та миру, а також прощення та примирення".

 

Святкування Нового року за єврейським календарем триває два дні. Свято Рош-Гошан  пригадує про створення світу Богом і нагадує про Страшний суд. Рош-Гошан є святом, яке дуже відрізняється від традиційного Нового року, який шумно відзначається по всьому світу в ніч з 31 грудня на 1 січня. Рош- Гошан євреї святкують переважно у вересні, однак ця дата  рухлива. Мінливість дати святкування витікає із специфіки єврейського календаря. Єврейський Новий рік символізує річницю створення світу і першої людини, а також день Останнього (Страшного) Суду.

 

За матеріалами be.radiovaticana.va