//

Католицькі і лютеранський єпископи закликали митрополита Агафангела до молитви за єдність Церкви

Відкритий лист до митрополіта Агафангела

 

Високопреосвященному Агафангелу
Митрополиту Одеському та Ізмаїльскому

 

Улюблений у Христі брате Агафангеле!


18-25 січня християни усього світу вже сорок четвертий раз зійдуться у своїх храмах для спільної молитви про єдність Христових учнів в рамках всесвітнього Тижня молитов про єдність християн. Традиційна молитва про єдність з ініціативи Об’єднання «Примирення» та за підтримки інших християнських спільнот відбудеться також в католицьких, євангельських та древлєправославних церквах Одеси та Одеської області.

 

Нажаль у минулому гріхи людей привели до розділення Господньої вівчарні, що заважає нам і сьогодні засвідчити перед світом повноту єдності Христової Церкви. Між різними церковними спільнотами не існує повного спілкування.

 

Проте для всіх нас наказом звучать слова Спасителя: «Нехай всі будуть одне» (Єв. від Ів. 17:21). Ми вважаємо особливо важливим щоб про цю єдність молились усі християни і усі церковні громади. Тоді Господь скоріше дарує нам бажану єдність.

 

Тому ми і звертаємось до Вас, улюблений брате митрополите, із проханням благословити у найближчу неділю 22 січня (на яку у цьому році припадає День соборності України) молитись православне духовенство і вірян у храмах ввіреної Вам митрополії за єдність Церкви, якої бажає Господь її осягнення тими засобами, якими Він Сам хоче.

 

З братською любов’ю та молитвою

 

Єпископ Уланд Шпалінгер
Предстоятель Німецької Евангелічно-Лютеранскької Церкви України

Єпископ Броніслав Бернацький
Ординарій Одесько-Сімферопольської єпархії Римсько-Католицької Церкви в Україні

Єпископ Василь (Івасюк)
Екзарх Одесько-Кримський Української Греко-Католицької Церкви

Одеса, 18 січня 2012 р.

 

Джерело: primirenie.in.ua