//

Католицька церква вирішила продати видавничу групу Weltbild після звинувачення в поширенні еротичної літератури

Один з найбільших гравців книжкового ринку як Німеччини, так і Європи виставлений власниками на продаж після скандалу, пов’язаного з поширенням літератури еротичного змісту.


Видавнича група Weltbild ще наприкінці жовтня привернула до себе пильну увагу ЗМІ після інформації про те, що в онлайн-каталогах ритейлера виявлено близько двох з половиною тисяч книг еротичного змісту. Звинувачення подібного роду один з найбільших учасників європейського книжкового ринку вперше отримав ще в 2008 році. Ініціативна громадська група тоді сповістила церковнослужителів, що німецький видавець і книгопродавець, 100%-ми власниками якого є дюжина католицьких парафій країни і конференція єпископів, заробляє на виготовленні й поширенні «сумнівної» книжкової продукції, зокрема, еротичної та езотеричної літератури. Історія не отримала розвитку, однак тепер, через три роки було її продовження, яке змусило власників перейти до рішучих заходів.

 

Відразу після того, як свіжий скандал став набирати хід, голова наглядової ради видавничої групи Клаус Донаубауер (Klaus Donaubauer) покинув свій пост. Місцеві ЗМІ в черговий раз нагадали, що Weltbild, будучи надзвичайно успішною з комерційної точки зору компанією, вже давно має вельми неоднозначну репутацію в консервативних колах. Конференція католицьких єпископів Німеччини минулого тижня заявила про своє рішення якомога швидше продати видавничу групу, серед основних активів якої три сотні книжкових магазинів під основним брендом в Німеччині, Австрії та Швейцарії; 17 магазинів мережі Jokers, де представлені залишки тиражів рідкісних книг і колекційні видання; видавництво Weltbild Buchverlag, що входить в десятку лідерів ринку Німеччини; частка у видавничій групі Droemer Knaur та інтернет-магазин buecher.de, який також є одним з лідерів ринку в своєму сегменті. За оцінками керівників групи, її частка на німецькому ринку становить близько 20%, в той час як основний бренд Weltbild визнаний найбільш впізнаваним «книжковим» брендом серед жителів німецькомовних країн. Річний оборот компанії становить близько 1,65 млрд євро, а кількість співробітників – 6,4 тис.

 

Джерело: vsiknygy.net.ua