//

Католицька Церква в Казахстані не почувається під загрозою,- митрополит Астани

У жовтні минулого року в Казахстані було запроваджено новий закон про релігії. Він викликав певне занепокоєння серед вірних, однак тепер після опублікування правил реалізації закону, виявилося, що він не є жодної загрозою для Церкви. Про відносини між владою Казахстану та спільнотою католиків розповів для Радіо Ватикану Митрополит Астани Томаш Пета.


«Впродовж останніх двох місяців ще не було опубліковано практичних норм цього закону, тому неможливо було отримати візу, а тепер усі бажаючі мають можливість отримати нову візу, причому навіть терміном на 1 рік,– розповів Архиєпископ Пета.– Впродовж останніх двох років місіонери отримували т.зв. місійні візи терміном всього на півроку».


Архиєпископ також зазначив, що наразі важко говорити про те, якою буде подальша ситуація, оскільки ще не всі виконавчі норми були опубліковані, але «Католицька Церква не почувається тут під загрозою і не турбується».


Митрополит Астани додав, що між Казахстаном і Апостольською Столицею вже друге десятиліття діє угода-конкордат, а в березні до Ватикану поїде Лама Шаріф, представник уряду Казахстану, відповідальний за справи віровизнання.