//

Католицька Церква в Аргентині проти абортів

"Аргентина знаходиться під загрозою тоталітаризму, який намагається нав'язати суспільству аморальні закони, що суперечать загальному благу, як наприклад, відсутність покарання за аборти", - сказав архиєпископ Ла Плата Гектор Рубен Агуеро. "Країна не може погодитися з цим. - Підкреслив єрарх. - Не всі дії і рішення демократично обраного уряду поважають права людини".

 

Він заявив, що "право на життя дитини, яка повинна народитися в сім'ї, є недоторканним. У цей тривожний час, - додав він - тоталітаризм стає реальною загрозою для аргентинського народу, коли представники влади, не боячись Бога, продовжують нав'язувати свої рішення, замість того, щоб приймати закони, які поважають моральність, життя і гідність людської особистості ".

 

Архиєпископ Агуеро підкреслив, що сучасне суспільство потребує етики влади, в чесності та відповідальності її представників. "Якщо виконання державних зобов'язань не визначається моральною відповідальністю і повагою до людини, то підриває людські цінності", - зазначив архиєпископ Ла Плата.

 

13 липня багато організацій за життя у співпраці з католицькими лікарями країни організували маніфестацію протесту на захист ненароджених дітей і проти абортів.


За матеріалами Ватыканскае радыё