//

Католицька Церква профінансує дослідження стовбурових клітин дорослих

Американська компанія "NeoStem" уклала безпрецедентний контракт в галузі досліджень отриманих від стовбурових клітин дорослих людей. Її партнером стала Римо-Католицька Церква, відома своїм настороженим ставленням до таких досліджень.

 

Римо-Католицька Церква виступає проти вивчення та застосування ембріональних стовбурових клітин з тієї ж причини, з якої вона бореться з абортами: обидві ці сфери пов'язані з руйнуванням ембріонів, які, з християнського погляду, є живими людськими істотами. Римо-Католицька Церква й далі дотримується цієї позиції, проте до дослідження дорослих стовбурових клітин ставиться більш лояльно.

 

Голова відділу науки і теології Папської Ради у справах культури Томаш Трафни заявив, що ніколи раніше Римо-Католицька Церква не укладала таких угод. За його словами, для підписання нинішнього контракту є дві причини.

 

"По-перше, " NeoStem " зацікавлена в розумінні культурних наслідків своєї роботи, що дуже незвично. Багато компаній шукають вигоди, і лише вигоди. І, по-друге, вони розділяють нашу чутливість до морально-етичних питань. Відповідно до такої етичної позиції ми здійснили таке унікальне співробітництво", - пояснив Трафни.

 

Для компанії ж, за словами її власниці та гендиректора Робін Сміт, контракт став "знаком схвалення Ватикану". При цьому Римо-Католицька Церква не вкладає кошти безпосередньо в "NeoStem". Їхня взаємодія стосується переважно заснованого компанією некомерційного фонду "Stem for Life Foundation".

 

Основною діяльністю Ватикану в межах співробітництва стане залучення пожертв, запуск освітніх кампаній, участь у дослідженнях і спонсорування спільної конференції, яку партнери організовують в листопаді 2011 року в Римі для залучення провідних світових експертів зі стовбурових клітин дорослих.


За матеріалами: portal-credo.ru