//

Католицька Церква планує відкрити в Берліні перший в історії міста католицький факультет

Католицька Церква має намір посилити свою активність у столиці Німеччини. За інформацією Frankfurter Allgemeinen Zeitung, Філософсько-теологічний інститут паллоттинців в Валлендарі на прохання Берлінського архиєпископства побудує в столиці кампус для першого в історії міста католицького теологічного факультету.

 

Берлінський архиєпископ Райнер Марія Вельке, призначений Папою Бенедиктом XVI для керівництва більш ніж 400 тис. столичних католиків влітку 2011 р., так пояснив причини відкриття католицького факультету в місті: «Я хотів би підсилити голос християнської віри в рамках громадського та наукового дискурсу. У зв'язку з цим для мене важливо, щоб у Берліні з'явилася сильна школа католицької теології, в т. ч. в контексті інших інститутів та університетів».

 

Досі в жодному з 4 державних або приватних вузів в столиці Німеччини не ведеться навчання за спеціальністю «католицька теологія». В Університеті Гумбольдта існує один з найбільших в Німеччині факультетів протестантської теології. Після об'єднання Німеччини з керівництвом вузу велися переговори про відкриття католицького теологічного факультету. Але через політику, що проводиться владою, в 1994 р. сенат відхилив проект.

 

В даний час в Берліні, де чисельність студентів перевищує 160 тис., а викладачів - 3 тис., католицьку теологію викладають у католицькій семінарії Вільного університету Берліна, а також читають окремі лекції в Католицькому інституті соціальних наук і Університеті Гумбольдта.

 

За матеріалами www.sedmitza.ru