//

Католицька Церква отримає 23 нових блаженних

17 грудня Католицька Церква отримає нових блаженних – 22 членів згромадження Отців облатів Марії Непорочної і одного мирянина Кандідо Костанай Сан Хосе. Як повідомляє Радіо Ватикану, цього дня беатифікаційну Літургію у Мадриді очолить кардинал Анджело Амато, префект Конгрегації у справах канонізації.


Розповідаючи про життя і діяльність нових блаженних, глава цієї ватиканської дикастерії зазначив: "Вони не були злочинцями. Не зробили нічого поганого. Єдиним їх бажанням було робити добро для суспільства і звіщати всім Євангеліє Ісуса, добру новину про мир, радість і братерство. Їх було вбито під час антикатолицької компанії у 1936 році, яка обрушилася на Іспанію як кислотний дощ, який висушує у деяких людей їх людське обличчя".

 

Кардинал зазначив, що мученики є цінними свідками сумлінного життя людини, яка відповідає на жорстокість тих, хто переслідує і катує, лагідністю та мужністю сильної людини. "Без зброї, але з нестримною силою віри в Господа вони перемогли зло, залишаючи всім нам дорогоцінний спадок добра. Про катів усі забули, а їхніх невинних жертв згадують і роблять відомими", – сказав префект Конгрегації у справах канонізації.

 

Кардинал Амато підкреслив, що плач тисяч матерів не може пом'якшити біль Церкви з приводу втрати цих синів, які загинули від ненависті проти Бога. "Історія, на жаль, вчить, що коли з сумління людини забирають Божі заповіді, а з серця добрі речі, це призводить до вчинення жахливих вчинків. Втрачаючи Бога, людина втрачає свою людяність", – сказав єрарх.

 

За матеріалами www.radiovaticana.org