//

Католицька Церква Італії виступила проти приватизації водних ресурсів країни

Референдум в Італії висвітив нову проблему, що стосується аспектів соціальної справедливості, яка стала актуальною для Католицької Церкви: доступ до безпечної води — як природне право людини, передає CNS.


Італійці 12-13 червня голосували з питання про відміну декрету, який дозволяв приватизацію водних ресурсів країни. Референдуму передували незвичайно інтенсивні дебати за участю релігійних лідерів, які стверджують, що вода – це типовий «дар Божий», який не має бути спотворений спробами отримання з нього прибутків.


9 червня група більш ніж з 100 місіонерів — священиків і монахинь — постила і молилася на площі св. Петра в Римі, щоб висловити свою підтримку майбутньому референдуму і опозицію декрету про приватизацію води. Перед вікнами Папи Римського Бенедикта XVI вони розгорнули гігантський банера: «Боже, допоможи нам врятувати воду!»


Наступного дня кардинал Пітер Тарксон, глава Папської ради «Справедливість і мир», сказав, що розподіл води має бути «послугою, яку уряди повинні надавати своїм громадянам в рамках своєї ролі із захисту суспільних благ».


Приблизно 25 італійських католицьких єпархій підписали звернення із закликом голосувати за те, щоб зберегти воду як універсальний суспільний ресурс.


Францисканці із знаменитого абатства в Асижі закликали до молитви і дій в захист «сестри-води».


Єпископ Маріано Крочата (Mariano Crociata), генеральний секретар Конференції італійських католицьких єпископів, недавно заявив, що доступ до водопостачання завжди був «фундаментальним правом людини, пов'язаним з правом на життя». Він попередив, що зусилля із приватизації водних ресурсів, які роблять міжнародні компанії, «перетворюють воду на бізнес» в збиток широким верствам населення країни.

 

Джерело: www.sedmitza.ru