//

Католицька кампанія проти бідності у США

З ініціативи Конференції Католицьких Єпископів США був створений спеціальний сайт з інформацією про рівень бідності в країні, а також способи боротьби з нею. Портал www.povertyusa.org дає можливість познайомитися з інтерактивними картами, статистикою бідності в кожному з регіонів Сполучених Штатів, а також зробити віртуальну екскурсію в життя найбільш беззахисних жителів країни.

 

Сайт був створений Католицької компанією за людський розвиток та Відділом єпископату США з проблем справедливості, миру і людського розвитку. Щодня сайт оновлює новини про реальну ситуацію з бідністю в країні. Крім того, відвідувачі веб-ресурсу можуть познайомитися з принципами та прикладами діяльності невеликих локальних організацій, що працюють у сфері боротьби з бідністю. Згідно з останніми статистичними даними в США проживає близько 46 млн. бідних.

 

Католицька кампанія за людський розвиток  є ініціативою національного рівня при американському єпископаті, що реалізує програму по боротьбі з бідністю, допомагаючи людям з низькими зарплатами в питаннях, що стосуються їх повсякденності, утримання сім'ї і життя в суспільстві. В місію компанії входить також завдання навчити життя в умовах бідності та познайомити з причинами, які до неї приводять. Учасники ініціативи проводять освітні заняття на підставі біблійних текстів і соціального навчання Церкви. Католицька кампанія за людський розвиток широко підтримується католиками в США, особливо через періодичний збір коштів для бідних в парафіях.

 

За матеріалами: radiovaticana.org