//

Католиків США закликали виховувати совість щодо політики

Католицькі єпископи США ще раз нагадали католикам цієї країни, щоб під час президентських виборів в 2012 р. ті керувалися насамперед моральними переконаннями у формуванні симпатій до політичних партій.

 

Конференція Єпископів США з приводу майбутніх виборів перевидала спеціальну "допомогу виборцю" під назвою: "Виховання совісті для вірних і громадян", яка була опублікована ще в 2007 р. У цьому документі єпископи підкреслюють, що католики становлять 1 / 4 частину всього американського електорату, але для більшості з них у формуванні політичних симпатій не є ключовими ставлення політиків до питань, пов'язаних з абортами.

 

В Америці традиційно вже з 1976 р. перед кожними президентськими виборами католицькі єпископи направляють до вірних спеціальну інструкцію, яка допомагає краще зрозуміти навчання Церкви в контексті сучаних викликів.

 

У вступі до інструкції єпископи звертають увагу на шість найважливіших питань, на які повинні звертати увагу католики, читаючи передвиборчу програму кандидата: аборт, релігійна свобода, шлюб, закони, що стосуються проблем емігрантів, боротьба з бідністю і закінчення воєн.
 

 

За матеріалами: Ватыканскае радые