//

Католики воюють з торгівлею людьми у Індії

Церква у Індії проводить активну боротьбу з торгівлею живим товаром.  Жертвами работоргівлі стає від 20 до 60 млн. осіб щороку, особливо жінок і дітей. Така розбіжність даних спричинена забороною теми у суспільстві, а жертвами, в основному, є бідні і не освічені люди, про смерть чи використовування яких не інформується поліцію.

 


Архиєпархії Калькутти зорганізувала спеціальну мережу допомоги для запобігання торгівлі дівчатами. Часто їм обіцяють легальну роботу, а тоді змушують до проституції. Архиєпархія наводить приклад дівчинки, яку заставляли приймати по 25 клієнтів щодня, а в разі відмови били на очах її товаришок, які були у такій же ситуації. Завдяки співпраці церковних комітетів і поліції цій дівчині вдалося втекти.

 


Щоб запобігти таким випадкам, територію архиєпархії поділено на 50 кварталів, в яких працюють контрольні комітети. У найбідніших селах допомагають також підлітки, які інформують про торгівлю живим товаром. Архиєпархія співпрацює з місцевою владою, поліцією а також сільськими головами, проводяться також акції інформування про те, чим насправді можуть закінчитись обітниці праці і кращого життя работоргівців.

 

За матеріалами: radiovaticana.org