//

Католики Вірджинії виборюють право не віддавати дітей гомосексуальним парам

В американському штаті Вірджинія підготовлено до прийняття законодавство, відповідно до якого релігійні агенції з усиновлення матимуть право не віддавати дітей гомосексуальним парам. Губернатор штату Роберт МакДоннел пообіцяв підписати цей закон.


Єпископи Вірджинії лобіювали це законодавство після того, як Державна Рада з соціальних послуг розглядала проект закону, який би забороняв приватним агенціям з усиновлення враховувати «сексуальну орієнтацію» прийомних батьків.


Як повідомляє National Catholic Register, пропонований закон вже пройшов голосування в Сенаті штату (22 «за» і 18 «проти») та в Палаті делегатів (71 «за» і 28 «проти») і тепер буде переданий на підпис губернатору штату.


У Білому Домі вже заявили про незгоду із новим законодавством. «Президент не розглядає кожне окреме рішення, прийняте законодавчими органами нашої країни. Однак він завжди вважав, що усі пари мають мати рівні права при усиновленні, якщо вони пропонують для дитини люблячий дім»,– зазначив речник Президента Обами.