//

Католики Шотландії оскаржили дослідження про підтримку гей-шлюбів

Католицька церква Шотландії вважає хибним дослідження, в якому 2/3 шотландців відповіли, що релігійні організації повинні мати право вінчати одностатеві пари, якщо вони хочуть це робити.

 

У дослідженні, опублікованому в неділю, взяло участь 1003 шотландців. Його проводила дослідницька компанія «Ipsos Mori». За його даними 68% респондентів вважають, що у релігійних організацій має бути свобода в питанні одностатевих шлюбів. 64% також висловилися на підтримку гей-шлюбів.

 

Незважаючи на результати опитування, Пітер Кірні, представник католицької церкви в Шотландії, розповів BBC, що дослідження, проведене на замовлення групи «Equality Network», що відстоює права гомосексуалістів, хибне.

 

«Люди дуже обережно ставляться до питань прав, і мало хто скаже, що у когось треба це право відібрати, - заявив Кірні. - Коли питання починається зі слів «чи повинен хтось мати право на одностатеві шлюби», то результати автоматично спотворюються ».

 

Пітер Кірні додав, що він швидше повірить консультації, яка пройшла в кінці минулого року, і за результатами якої більшість виступає проти перевизначення шлюбу.

 

Нагадаємо, що парламент Данії 8 червня прийняв закон, що зобов'язує всі церкви країни проводити обряд вінчання для гомосексуальних пар. Згідно з цим законом, будь-який священик може відмовитися від проведення такого обряду, але місцевий єпископ буде зобов'язаний знайти йому заміну.

 

Пізніше стало відомо, що нові вимоги закону стосується лише офіційної Лютеранської церкви Данії.

 

За матеріалами: invictory.org