//

Католики Севастополя заявляють про дискримінацію

Настоятель спільноти св. Климента Римського о. Юрій звернувся з відкритим листом до голови міської Ради Севастополя.


Як відомо на останній сесії міська рада схвалила проект рішення депутата від КПУ Артема Мальцева «Про відмову в наданні згоди на безплатну передачу будівлі кінотеатру «Дружба», розташовану по вул. Шмідта,1 релігійному товариству — Римо-католицькій спільноті Священномученика Климента Римського в Севастополі і Одесько-сімферопольській Єпархії Римо-католицької Церкви в Україні».


Виступ депутата А. Мальцева, що передував голосуванню по цьому питанні, багато присутніх здивував своєю неосвіченістю і агресивністю. Наведемо один приклад: під час Великої Вітчизняної війни бомбили Севастополь не фашисти, а фашисти-католики.


Внаслідок цього, мешканці Севастополя, члени католицької спільноти звернулися до Служби безпеки України в Севастополі із скаргами на депутата А. Мальцева,  звинувативши його в розпалюванні релігійної ворожнечі.


Сам же настотель спільноти о. Юрій, висловив свою точку зору у відкритому листі до голови міської ради Севастополя Юрія Дойникова:


«Стаття депутата міськради Мальцева (від КПУ) у «Славі Севастополя» від 31 серпня ц.р., як і вислови інших депутатів, свідчить про глибокі особові і соціальні недоліки нашого суспільства і  про відверто дискримінаційне ставлення до католиків Севастополя. До держави ж Ватикан севастопольські католики не мають жодного відношення, а твердження про його нібито  багатства, свідчать навіть не про святенництво, а про елементарне неуцтво.


Тому, будь ласка, не осудіть, я вимушений повідомити Вам, Юрію Васильовичу, наступне – я, грішний раб Божий, священик Вселенської Церкви Христової, під час недільної Святої Літургії перед вірними, піднявши ліву руку і владою, даною мені Церквою, оголосив наступне – «З цієї миті, всі противники і злостивці в питанні повернення храму св. Климента в місті Севастополі віруючим християнам-католикам для прославлення Всемогутнього Бога, в Тройці Святій Єдиній і в спасіння багатьох, вибирають між радістю і горем, здоров'ям і хворобами, спасінням і прокляттям. Нехай врятує і збереже всіх людей доброї волі, відповідальних за це питання, сила імені Христа Господа, потужність його Рятівної Крові і могутність Хреста Голгофського».  Жодні ряси і мітри не в змозі протистояти цій Істині бо все інше від лукавого!»


На фото: пікет перед будівлею міськради 13 липня 2011 р., настоятель спільноти св. Климента отець Юрій


Тетяна Ріхтун
Джерело: www.911sevastopol.org