//

Католики Севастополя продовжують боротьбу за храм

 Католицька громада храму священномученника Климента Римського спільно з громадською організацій «Фронт Змін» сприяють поверненню будівлі кінотеатру «Дружба» на площі Ушакова до первісного вигляду - католицький храм. Громадські діячі та представники духовенства мають намір повторно винести це питання на сесію міської Ради Севастополя

 

    Ще в 1991 році президент України Леонід Кравчук видав указ, який передбачав процедуру повернення культових споруд релігійним громадам. Але влада міста по сьогоднішній день не може вирішити: як вигідніше використовувати будівлю храму, адже католики міста не збираються платити хабарі за повернення храму у власність громаді.

 

    Нагадаємо, що кінотеатр «Дружба», який розмістився в будівлі храму, не використовується за призначенням, на дверях вже більше року висить табличка «ремонт». З тих пір як світ побачив указ Кравчука щодо повернення культових споруд релігійним громадам, в Севастополі були передані православні храми і мечеть, але католицький храм святого Климента до сьогодні знаходиться в комунальній власності і фактично не використовується.

 

   За матеріалами http://kostel-klimenta.livejournal.com