//

Католики повинні активізуватися в інтернеті,– вважає глава Папської Ради з соціальних комунікацій

Архиєпископ Клаудіо Марія Челлі, глава Папської ради з соціальних комунікацій, підкреслив, що присутність католиків в Інтернеті, має важливе значення, повідомляє CNA.

 

Він зазначив, що 2009 року, приблизно 440 млн. католиків з'явилися в Інтернеті.

Архиєпископ Челлі сказав про це у швейцарському місті Фрайбурзі під час зустрічі, організованої Конференцією єпископів Швейцарії і Швейцарською прес-лігою в Mercy University. Захід було проведено на честь 40-річчя пастирської інструкції щодо суспільної комунікації «Communio et progressio».


Як повідомляє «L'Osservatore Romano», Архиєпископ Челлі вважає, що суспільство перейшло з «епохи інформації» в «епоху розмови», в якій міститься сам об'єкт діалогу.

Говорячи про соціальні медіа, Архиєпископ зауважив: «Мова, розуміння спільноти і візія, це ті великі завдання, які стоять перед тими, хто хоче бути в новому цифровому континенті».

Єрарх зазначив, що важливий внесок у світ комунікацій зробили Павло VI, Іван Павло II і Бенедикт XVI, і наголосив, що католики повинні активізуватися в цьому «дворі поган», де Бог ще невідомий багатьом.