//

Католики Нью-Йорка стурбовані новими освітніми ініціативами влади

Нова вимога міської влади Нью-Йорка про введення обов'язкового статевого виховання протягом одного семестру в усіх громадських середніх школах, викликала занепокоєння у католицьких єрархів і дістала назву «невдалий експеримент». Вони бачать у цій ініціативі прагнення замінити школою батьків, до компетенції яких входить ця сфера життя підлітків.

 

Йозеф Цвіллінг, прес-секретар Нью-Йоркської єпархії заявив, що рішення влади міста дати дозвіл на те, щоб школярі проходили цей курс і вчилися використовувати презервативи, викликає занепокоєння. На його думку, 40-річний досвід показав «помилковість зусиль» спрямованих на те, щоб відокремити сексуальну активність від наслідків та відповідальності. «Рівень вагітностей серед підлітків продовжує зростати, незважаючи на доступні презервативи, у тому числі в наших державних школах», – сказав Йозеф Цвіллінг.

 

Як заявив прес-секретар, школи повинні вчити стриманості. «Стриманість перед шлюбом – це єдиний надійний спосіб уникнути вагітності і хвороб, а останнім часом дослідження показали, що стриманість є кращим освітнім методом, який дисциплінує підлітків і молодь», – сказав він. Цвіллінг закликав владу Нью-Йорка підтримувати ті проекти, які дійсно працюють, а не продовжувати сприяти «невдалим експериментам».


За матеріалами Ватыканскае радыё