//

Католики Люксембурга беруть участь в суспільних дебатах про легалізацію аборту

Жінки, що стикаються з небажаною вагітністю, мають бути спрямовані в професійні служби допомоги, які могли б допомогти їм прийняти мудре рішення і відповісти на їх потреби: про це пишуть люксембурзькі католики в комюніке Єпархіальної ради, націленої на прояснення двозначності, що виникла після заяв в мас-медіа її глави. Єпархіальна рада запрошує ще раз перечитати відкритий лист, поширений 16 лютого і названий «Голос на захист життя». Він написаний у зв'язку з обговоренням в парламенті законопроекту про легалізацію аборту.

 


Документ люксембурзьких католиків був відправлений і уряду як вклад в суспільні дебати, які стосуються проблеми, особливо важливої для католиків, – а вони складають 90 відсотків всього населення цієї маленької держави.

 


В тексті говориться про етичну дилему, що існує між свободою жінки і ситуацією страждання, викликаною небажаною вагітністю, з одного боку, і з необхідністю захисту ненародженого життя – з іншого. «З жалем ми вимушені констатувати, що це питання не було порушене ні Державною радою, ні Комісією з прав людини», пишуть католики, виражаючи надію, що подальші обговорення врахують «реальну стурбованість про людське життя і гідність».

 


У відкритому листі «Голос на захист життя» Церква Люксембурга просить підсилити заходи допомоги жінкам, що стоять перед важким вибором, з тим, щоб вони могли отримати необхідну пораду, реальну допомогу і супровід, які б дозволили їм переглянути своє рішення. «Зведення дебатів про аборт до одного лише критерію свободи -- стверджують автори листа -- не вирішить проблему страждання тих, хто стикається з небажаною вагітністю, і не вбереже суспільство від спокуси зняти з себе всяку колективну відповідальність за людське життя».

 


За матеріалами Радіо Ватикан