//

Католики Ірландії вимагають не закривати посольства у Ватикані

«Iрландіє, встань» (Ireland Stand up) – це назва світської асоціації, яку створили через бажання влади країни закрити посольство у Ватикані. Вчора в Дубліні ця група провела політичні консультації з парламентаріями і представниками уряду, щоб висловити свою стурбованість у зв'язку з політикою Міністерства закордонних справ.


Як інформує Радіо Ватикану, під час переговорів члени асоціації висловили надію, що міністр Імон Гілмор скерує офіційне запрошення відвідати Ірландію до Бенедикта XVI. Приводом для цієї апостольської подорожі буде Міжнародний Євхаристійний Конгрес, який пройде в червні в Дубліні. Представники Асоціації «Ірландіє, встань» нагадали політикам, що для католиків ця зустріч має велике значення, а також для місцевих громад вона пов'язана з духовними і матеріальними благами.

 

У вчорашній заяві міністр закордонних справ Ірландії заявив, що рішення про закриття посольства є незворотним, і що його прийняли на підставі економічних причин. Міністр додав, що не має наміру змінити це рішення, оскільки в Римі є ще одне посольство.


В Ірландії католики зустріли таку новину з протестами і вимогами не закривати посольство у Ватикані, оскільки Ірландія є країною, де проживають в 87 відсотків католиків. Вони також додають, що уряд не шкодував коштів для візиту президента США, британської королеви і глави англікан. Тому дивно, що такий візит не може здійснити Глава Католицької Церкви.