//

Католики Іллінойсу святкують перемогу – смертну кару укинуто

Губернатор штату Іллінойс, Пет Квінн, підписав закон, який відміняє смертну кару у штаті. Прийняття і підписання цього закону роками лобіювала Католицька Церква. Так штат Іллінойс став 16 штатом, який відмінив на своїй території смертну кару.

 

Католицький єпископат штату виразив велику радість з цієї нагоди. «Смертна кара не може бути оправдана намаганням захистити суспільство, бо вона у цьому є неефективна. Натомість існує серйозна загроза, що на смерть буде скарано людей не винних» - наголосив католицький єпископат Іллінойсу – «Новий закон пропагує культуру життя, але нажаль Іллінойс усе ще залишається прибіжищем тих, хто вбиває своїх ненароджених дітей».

 

Католики Іллінойсу десятиліттями виступали проти смертної кари у США. Особливо гостро це питання стояло у штаті Іллінойс, де було скарано на смерть велику кількість невинних людей. Суспільна акція, організована католиками штату, домагалася припинення смертних вироків. Це вродило першим плодом у 1999 році, коли влада штату наклала мораторій на виконання смертних вироків. Підписання нового закону зустрінуто католиками штату з великою радістю і оптимізмом.

 

Джерело ІКА