//

Католики і православні намагаються відстояти і не дозволити закриття і перетворення на овочевий ринок церкви св. Катерини в Брюсселі

У бельгійській столиці активно обговорюється спільний проект брюссельської міської влади та столичної архиєпархії Мехелена-Брюсселя, які планують закрити і десакралізувати церкву св. Катерини, розташовану в центрі міста, повідомляє агентство KIPA-APIC.

 

Як причину планованої секуляризації храмової будівлі, що може відбутися найближчим часом, вказують те, що сьогодні громада цієї католицької парафії складається з надто малої кількості вірних - близько 100 осіб.

 

Будівля церкви св. Катерини, побудована в кінці XIX ст. в стилі, що поєднує псевдороманські  і псевдоготичні форми, на місці середньовічного храму, сьогодні перебуває в жалюгідному стані. Церква потребує термінової реставрації, яка обійдеться дуже дорого. У католицької єпархії Мехелена-Брюсселя на це немає грошей.

 

Влада Брюсселя пропонують закрити храм для богослужінь та перетворити його будівлю на ринок овочів і фруктів.

 

Парафіяни церкви Сен-Катрін виступили з петицією на захист свого храму. У своєму зверненні вони нагадують, що ця церква має не тільки давню історію, але сьогодні є центральною парафією з динамічним життям. Крім того, парафіяни церкви вказують, що одну з її бічних при будівель, надано в розпорядження громади Румунської Православної Церкви, яка не має власної храмової будівлі. Вірні-католики відзначають, що православних на богослужіння у церкві св. Катерини сьогодні збирається навіть більше ніж прихильників католицизму: у недільні дні - близько 250 чоловік, а в дні великих церковних свят - до півтори тисячі.

 

Вірні просять підтримати їхній заклик зберегти церкву св. Катерини в Брюсселі в якості діючого храму.


За матеріалами www.sedmitza.ru