//

Католики Барнаулу (Росія) просять про повернення храму

14 лютого 2011 р. місцева релігійна організація Парафія Христа Царя Всесвіту Римо-Католицької Церкви м. Барнаул звернулася з офіційною заявою на ім’я Глави Адміністрації Алтайського краю Карліна А.Б. з проханням розглянути питання про передачу у власність спільноти нежитлового приміщення, розташованого за адресою: м. Барнаул, проспект Леніна, 44, на підставі статті 6 Федерального Закону РФ від 30 листопада 2010 р. № 327-Ф3 «Про передачу релігійним організаціям майна релігійного призначення, що знаходиться в державній або муніципальній власності». В даний час будівля є власністю Алтайського краю.
 

 

Нагадаємо, що питання про повернення католикам Барнаулу будівлі їх колишнього храму вже піднімалося в ході візиту ординарія Преображенскої єпархії Владики Йосифа Верта в листопаді 2010 р. Будівництво римо-католицької церкви в Барнаулі було завершене в 1913 р., але в 1931 р. храм був насильницький відібраний. В даний час в ньому розміщена муніципальна аптека.
 

 

Римо-католицька спільнота столиці Алтайського краю просить владу «передати в її власність» вказане нежитлове приміщення «для здійснення статутних цілей і завдань» з огляду на вищезазначений Федеральний Закон і «для відновлення історичної справедливості».
 

 

Заява, підписана настоятелем парафії м. Барнаула о. Богданом Каленцкі, була погоджена з Централізованою релігійною Організацією Римо-Католицькою Преображенською Єпархією в Новосибірську і підписана її Главою, єпископом Йосифом Вертом.

 

За матеріалами: Sibcatholic.ru