//

Католики Англії роздумуватимуть про справедливість у світі праці

«Справедливість на роботі. Місце безпеки, самоздійснення та зростання?» – такою є тема вже 33-ї з черги щорічної Конференції англійської національної мережі «Справедливість і мир», яка відбуватиметься від 15 до 17 липня 2011 р. в містечку Свонвік. Метою зустрічі, читаємо у анонсі, є «пробудити усвідомлення умов праці в економічному контексті актуального суспільства». Учасники зустрічі розглядатимуть гідність та дійсність сучасної праці в християнській перспективі та у світлі соціальної доктрини Церкви.

 

«Католицька доктрина визнає, що стосунок між роботодавцем та найнятим в основною є нерівним», – зазначає Френсіс О’Ґреді, Генеральний секретар Британського Конгресу профспілок, одна з учасниць конференції. За її словами, профспілкові організації відіграють важливу роль як у світі праці, так і в суспільстві, тому що наголошують на солідарності та дають голос робітникам.

 

Серед питань, які розглядатимуться під час конференції, є працівники групи ризику, між якими – мігранти, моряки, селяни, нелегали та жертви дискримінації та примусу, виклики неприбуткового сектору, альтернати торгівлі зброєю, пошук рівноваги між працею та приватним життям, збереження навколишнього середовища, роль Церкви та харитативних організацій.

 

Джерело: Радіо Ватикан