//

Католик Рік Санторум покинув президентські перегони у США

Кандидат на посаду президента США від республіканців католик Рік Санторум вибув з президентських перегонів, повідомляє catholic.org.
Рік Санторум (англ. Richard John Santorum,  10 травня 1958) - американський політик, католик, батько семи дітей, 21 рік одружений з Керен Санторум, колишній сенатор від Республіканської партії, який представляв штат Пенсільванія і очолював Республіканську конференцію Сенату. Зараз Санторум працює оглядачем на Fox News Channel.


Колишній сенатор Пенсильванії зробив свою заяву на прес-конференції в місті Геттісбург, провівши Великодній вікенд у молитві і роздумах. "Хоча для мене президентські перегони закінчилися, наша боротьба ще триває", - сказав пан Санторум, який твердо стоїть на консервативних позиціях.


На національній сцені він з'явився у січні. Стиль його кампанії вирізнявся вірністю традиційним американським цінностям і наполегливістю. За кілька місяців він разом з сім'єю відвідав усі 99 виборчих округів Айови, заслуживши повагу та підтримку багатьох виборців штату.

 

Санторум серед американських політиків найбільш відомий тим, що виступає проти абортів і розширення громадянських прав гомосексуалістів. Сплеск популярності Санторума серед виборців-республіканців привернув до нього увагу ЗМІ. В останні дні в ході своєї кампанії в Айові Рік Санторум чітко дотримувався свого передвиборчого меседжу про важливість релігії в політичному житті країни.

 

«Всі ми маємо права, дані нам Богом. І наш обов'язок жити у відповідності з Божими законами. Але що приходить разом з правами? Відповідальність », - заявив Санторум.

 


Рік Санторум був наймолодшим з кандидатів-республіканців (у травні 2012 року йому виповниться 54 роки) і при цьому найбільш консервативним і радикальним у питаннях моральності. Зокрема, він вимагав  заборони порно в інтернеті, посилення контролю над ТБ, а також готелями і секс-шопами. На своєму сайті Санторум опублікував наступний текст: "Америка охоплена пандемією порнографії, яка отруює шлюб, погано впливає на відносини, провокуючи насильство щодо жінок, а також зростання проституції".

 

У своїй заяві основний конкурент Мітт Ромні подякував Рікові Санторуму за участь у виборчій кампанії, назвавши його "вмілим і гідним суперником". "Він довів, що має високий авторитет у нашій партії та в країні", - сказав колишній губернатор Массачусетса.