//

Католик Пол Раян може стати віце-президентом США

11 серпня 2012 р. кандидат від Республіканської партії на президентських виборах у США Міт Ромні оголосив про те, що його «напарником» на президентських перегонах буде католик Пол Раян. Тобто у випадку перемоги Ромні на виборах, Ряан стане віце-президентом США. На представленні свого напарника Міт Ромні назвав Пола Раяна «вірним католиком», котрий «вірить у цінність і гідність кожного людського життя».


Як повідомляє CNA, Пол Раян є не лише 100%-им захисником життя, але й консерватором, він не боїться висловлювати свої погляди і «серйозно ставиться до своєї віри». 44-річний Раян одружений, має трьох дітей і є парафіянином католицької парафії Св. Івана Віанея у м. Джанесвілл, штат Вісконсин.


Коли його номінація буде затверджена у вересні на зібранні Республіканської партії, пан Раян стане другим в історії католиком, номінованим на пост віце-президента від республіканців.


Вперше до Конгресу Пола Раяна обрали у 1998 році, і з того часу він відомий тим, що захищає людське життя, подружжя між чоловіком і жінкою, виступає за скорочення бюджетних витрат, захищає права найбільш вразливих верств населення на основі принципів субсидіарності та солідарності, викладених у Соціальному вченні Католицької Церкви. Він також є активним противником мандату, запропонованого адміністрацією президента Обами, який передбачає оплату конрацептивів та абортативних засобів за рахунок страховки.


Запропонований Полом Раяном план федерального бюджету на 2013 рік є побудований, за словами самого Раяна, на основі Соціального Вчення Католицької Церкви та енцикліки Папи Бенедикта XVI «Caritas in Veritate». «Будучи католиком, свої думки щодо цих питань я будую на основі мого розуміння соціального вчення Церкви», – зазначив він під час виступу в університеті Джорджтауна 26 квітня 2012 року. Така позиція викликала певні тертя серед частини католиків США, котрі написали до нього звернення, в якому скритикували сам план і зазначили, що він не відповідає соціальному вченню Церкви. До листа-критики вони додали примірник «Компендіуму соціальної доктрини Церкви». За  цей подарунок Пол Раян подякував, оскільки його власний примірник «вже дуже зношений».