//

Католик може стати кандидатом у президенти США

Останні опитування, проведені американським часописом Gallup та соціологічним інститутом Pew Research Center вказують на стрімке зростання шансів Ріка Санторума отримати номінацію на кандидата в Президенти від Республіканської партії США.

 

Донедавна Ріка Санторума рахували аутсайдером перегонів. Але після того, як стало відомо про ліберальне минуле головного претендента на республіканську номінацію мормона  Мітта Ромні, католик Санторум різко почав набирати відсотки голосів.

 

За даними інформаційного сайту Lenta.ru,  Рік Санторум 1958 року народження, за віросповіданням католик, походить з італійсько-ірландської родини. Його батько прибув у США малою дитиною з Італії. Тому Санторум є утіловленням «американської мрії». Син емігранта, який осягнув успіх.

 

Рік Санторум та його дружина Карен є батьками сімох дітей. Один син помер через дві години після свого народження. Керен Санкторум опублікувала книгу «Letters to Gabriel: The True Story of Gabriel Michael Santorum», у якій описує цей трагічний досвід і яка стала для багатьох американців причиною відмовитись від аборту своїх хворих, ще в утробі матері дітей.

 

У 1990 році його вперше обрано від штату Пенсільванія до Конгресу США, де він проявив себе, як безкомпромісний борець з корупцією у вищих ешелонах американської влади. Рік Санторум є одним з авторів американського закону Personal Responsibility and Work Opportunity Reconciliation Act; Welfare Reform Act, який регулює виплату різних соціальних допомог.

 

У своїх політичних переконаннях Санторум виступає як прихильник заборони абортів. Свого часу йому вдалося провести через Сенат закон Partial-Birth Abortion Ban Act від 2003 р., який забороняє в США аборти на пізніх термінах вагітності. За скасування цього закону активно виступає теперішній американський Президент Барак Хусейн Обама.

 

Рік Санторум також відомий як противник так званих гомосексуальних шлюбів, які він прирівнює до педофілії та зоофілії. Також Санторум виступає проти генних маніпуляцій та бореться за право американських учнів знати про недоліки гіпотези Дарвіна, як рівно ж про теорію креаціонізму.

 

Противники закидають Санторуму вислів «ісламський фашизм» та відсутність політкоректності.

 

У 2005 році своє політичне кредо політик опублікував у книзі «It Takes a Family: Conservatism and the Common Good» (Потрібна сім’я: консервативізм і загальне добро).