//

Катехумени Австралії та Великобританії готуються до хрещення

У англо-саксонських країнах чимало дорослих готуються приєднатися до Католицької Церкви.


У Вестмінстерському соборі Лондона 26 лютого, у першу неділю Великого посту, у катехуменальних приготуваннях взяли участь 734 дорослих з понад 130 місцевих парохій, 350 з них отримають хрещення на Пасху. А 384 осіб вже хрещені в інших християнських спільнотах. Приєднуючись до Католицької Церкви, вони не потребують повторного  Хрещення, але приймають два інші таїнства християнського втаємничення: Миропомазання і Перше Причастя.

 

В австралійському Сіднеї в першу неділю Великого Посту в приготуваннях до хрещення взяли участь 180 катехуменів, яких після посту охрестять. У літургії взяли участь 45 кандидатів, охрещених в інших конфесіях.


У цій австралійській єпархії щороку сотні людей вирішують стати католиками, – розповів місцевий єпископ-помічник Юліан Портеус, який є вікарієм з євангелізації. – Кандидатів з інших християнських конфесій дуже багато, переважно це молоді особи до 30 років. Значна є кількість тих, які походять з корейської, в'єтнамської, індонезійської та китайської громад Сіднея.


За матеріалами: Radio Watykańskie