//

Карітас видає мікрокредити, а єзуїти навертають в’єтнамців

Невеликі гроші можуть змінити життя цілих суспільств – вважає в’єтнамська Карітас, яка працює серед горян місцевості Контум. За три роки католицька харитативна організація видала понад 100 тисяч євро мікрокредитів понад 600 особам.

 


Ціллю кредитування організації є не лише розвиток малих сільських підприємств, але також і заохочення в’єтнамців віддавати своїх дітей на навчання до шкіл, оскільки на зароблені в сільському господарстві гроші можна оплатити дитяче навчання.

 


Карітас навчає приватних підприємців планувати домашній бюджет та видатки на довшу перспективу. Цікавий також останній крок, до якого зобов’язується той, хто бере кредит: особа повинна включитись в життя парохії і бути солідарною з іншими.

 


 Єпархія Контум є найбіднішою частиною В’єтнаму, там і досі проживають етнічні групи, до який ще не дійшла цивілізація. Власне тут Католицька Церква проводить плідну першу євангелізацію, щороку єзуїти та редемптористи готують до хрещення десятки тисяч осіб, що викликає обурення комуністичної влади. Католицькому духовенству офіційно забороняють вести активну діяльність, але це не перешкоджає розвитку катакомбної церкви.

 


Особливу роль у В’єтнамі відіграють єзуїти, які в своїй праці найбільший акцент кладуть на душпастирство молоді та місії на місцях. Готуються стати єзуїтами понад 150 в’єтнамців. Умовою вступу до чину є закінчення вищих студій.
У січні цього року до В’єтнаму з неофіційним візитом приїжджав генерал єзуїтів, який зміг відвідати один дім чину в місті Хо Чі Мінх. Вже сам дозвіл на його в’їзд в країну став добрим знаком у відносинах між державою і Церквою у В’єтнамі.

 

За матеріалами: radiovaticana.org