//

Карітас повинен мати християнську ідентичність

Під час генеральної асамблеї Caritas Internationalis, яка розпочалася 22 травня, держсекретар Ватикану кардинал Тарчізіо Бертоне зазначив, що церковні установи віднови і розвитку повинні мати яскраву християнську ідентичність.


«Благодійна діяльність Церкви Христової не може бути обмеженою лише до допомоги людям у їх матеріальних потребах, якими б нагальними ці потреби не були» - зазначив кардинал Бертоне під час проповіді на відкриття асамблеї. «Гуманітарна допомога, яка зазвичай абстрагується від її християнської ідентичності, приймаючи «нейтральний» підхід з метою задовольнити всіх, навіть у випадку досягнення своїй мети, ризикує не змогти запропонувати чоловікам і жінкам необхідне служіння, відповідно до їх повної гідності».


«Таким чином, навіть не бажаючи цього, вони можуть в результаті накинути тим, кому допомагають, матеріалістичну ментальність, яку останні застосовуватимуть у своїх відносинах з іншими і у підході до соціальних питань» - додав він. «Одним словом, Церква повинна не лише займатися благодійністю, але робити це так, як робив Христос».


За матеріалами СatholicСulture.org