//

Карітас Конго для безпеки виборів

Католицька Церква активно працює для повернення миру в Демократичній Республіці Конго за допомогою освітніх, суспільних і благодійних проектів. У зв’язку з початком серії виборів центрального і місцевого рівнів від вересня 2011 по липень 2012 року, а також президентських виборів 28 листопада 2011 року місцева Карітас зорганізувала формаційні семінари.

 


Ціллю семінарів для єпархіальних працівників Карітасу було приготування до можливих інцидентів, ймовірність появи яких свідчить досвід 2006 року, а часі перших за кілька десятків років вибори після довгої громадянської війни, в якій загинуло дуже багато людей.

 


Карітас боїться того, що після найближчих виборів збройні угрупування, які все ще перебувають на території країни, можуть знову розпалювати етнічні конфлікти. Гуманітарні організації Конго підписали 31 листопада порозуміння в справах співпраці щодо громадянської виборчої освіти, програму якої розробила комісія Справедливість і Мир місцевого католицького єпископату. Одним із завдань програми є забезпечення присутності на виборчих дільницях 30 тисяч незалежних спостерігачів.

 

За матеріалами: Radio Watykanskie