//

Карітас допомагає будувати незалежний Південний Судан

Карітас рішуче допомагає у розбудові Південного Судану, незалежність якого має бути оголошена 9 липня. Наразі запланована допомога для 100 тисяч мешканців  цієї новонародженої африканської країни, яка стоїть перед обличчям багатьох загроз і потребує допомоги міжнародної спільноти.

 

У Південному Судані бракує всього – повідомляють працівники Карітасу. Особливо важкою є ситуація дітей, 30% яких недоїдають, третина не доживає до 5 року. Половина жителів країни живуть в екстремальній бідності, 40% з них – неграмотні.

 

Тому оголошені Карітасом програми акцентовані на забезпечення водою, засобів гігієни, лікарств та продуктів харчування. На ці потреби виділено 7,6 млн. доларів. Другий сектор допомоги стосується освіти для наймолодших  суданців, а також для працівників церковних інституцій. Карітас спонсорує радіомережу, метою якої є попередження мешканців про природні небезпеки чи загрози.

 

Організація прийняла рішення про те, що вишколить і приготує місцевих працівників так, щоб вони стали максимально незалежні від довгострокової міжнародної допомоги.

 

За матеріалами: Radio Watykanskie