//

Кардиналові Камілло Руіні виповнилося 80 років

Італійський кардинал Камілло Руіні, колишній генеральний вікарій Риму, відсвяткував 19 лютого 80-й день народження. За правилами, які діють в Католицькій Церкві, після досягнення цього віку кардинал втрачає право голосу на Конклаві — виборах нового Папи.

 

В даний час Священна колегія налічує 201 кардинала, з яких 117 — кардинали- виборці. 4 березня 80 років виповниться ще одному членові Колегії — американському кардиналові Вільяму Кілару.

 

Камілло Руіні народився в італійській провінції Модена в 1931 році. Руїні вивчав філософію і богослів'я в Папському Григоріанському університеті Риму. У 1954 році став священиком, після чого викладав філософію і догматичне богослів'я в єпархіальній семінарії Реджо-Емілії і був капеланом одного з католицьких університетів.

 

У 1983 році був призначений вікарним єпископом єпархії Реджо-Емілії. У 1986 році Папа Іван Павло II призначив його генеральним секретарем єпископської конференції Італії, а через два роки — радником ватиканської Конгрегації у справах єпископів. У 1991 році єпископ Руіні був призначений генеральним папським вікарієм Риму і архипресвітером катедральної Латеранської базиліки св. Івана, а також великим канцлером Папського Латеранського унівеситету. У тому ж році Руіні став президентом італійської єпископської конференції і був зведений в кардинальську гідність.

 

У 2007 році кардинал Руіні пішов у відставку з посту глави єпископської конференції, а в 2008 — з посади вікарія Римської єпархії.

 

За матеріалами www.blagovest-info.ru