//

Кардиналам Агустоні та Стеффорду виповнюється 90 і 80 років

Швейцарський кардинал Джільберто Агустоні та американський кардинал Джеймс Френсіс Стеффорд святкують ювілеї 26 липня. Першому виповнюється 90 років, другому – 80, що позбавляє його права брати участь у конклаві. Станом на завтрашній день 120 з 208 кардиналів мають право голосу під час вибору Понтифіка.

 

Кардинал Агустоні походить з Шаффхаузену, в період з 1992 по 1998 рік він керував Апостольською Сигнатурою, вищою судовою інстанцією Святого Престолу. Перед цим він працював з 1970 по 1986 рік в Римській Роті, а потім був секретарем Конгрегації у справах Духовенства. Кардинальський головний убір йому вручив Іван Павло II 1994 року.

 

Кардинал Стеффорд походить з Балтимора. З 2003 по 2009 рік він був керівником Апостольської Пенітенціарії. Великий пенітенціарій – так звучав його офіційний титул, мав верховну адміністративну владу, що включає зняття екскомунік та надання індульгенцій. У Рим американський єрарх приїхав тоді, коли 1986 року Іван Павло II призначив його, колишнього Архиєпископа Денвера, головою Папської Ради у справах мирян. На цій посаді він відповідав за асоціації мирян в Церкві і організацію Всесвітніх Днів Молоді. 1998 року Іван Павло II приєднав його до Колегії кардиналів.

 

За матеріалами:  radiovaticana.org