//

Кардинала Маркса обрали главою COMECE

Єпископи країн Євросоюзу обрали нове керівництво. Главою Комісії єпископатів країн Європейського Союзу на термін трьох років було обрано Архиєпископа Мюнхена і Фрайзинга, кардинала Рейнхарда Маркса.


У своєму першому зверненні новий глава COMECE зазначив: «Зараз Європа перебуває у вирішальному моменті своєї діяльності. Я вірю, що вона володіє потенціалом, необхідним для того, щоб подолати існуючу кризу. Однак необхідними є спільні дії».


Сьогодні в Брюсселі завершилось триденне засідання європейських єпископів, яке було присвячене проблематиці старіння жителів континенту. Єпископи пов’язують це із низьким рівнем народжуваності, нагадуючи, що, відповідно до даних різних досліджень, європейці хочуть мати більше дітей, ніж мають. Саме тому слід створити відповідні умови, щоб на нашому континенті народжувалися діти і таким чином омолоджувалося суспільство. Як приклад, єпископи вказали на потребу фіскальної політики, яка була б дружньою до сім’ї, забезпечення необхідної інфраструктури для дітей, а також рішення, що допоможуть краще поєднувати працю із сімейним життям.


Стосовно зросту покоління пристарілих осіб, єпископи наголосили, що ці люди не можуть жити лише для себе. Їх внесок у життя парафії, волонтаріат та суспільні організації є незамінним.


Як повідомляє Радіо Ватикану, єпископи країн Європейського Союзу заохочують також до розвитку діалогу і солідарності між різними поколіннями. Саме від нього залежить розвиток наших суспільств, – зазначено у підсумковому комюніке COMECE