//

Кардинал: Європа страждає від "кризи молоді"

Президент Конференції єпископів Іспанії, кардинал Антоніо Марія Руко Варела, сказав 22 липня, що Іспанія і Європа страждають від «кризи молоді» через низький рівень народжуваності в країні.


Архиєпископ Мадриду, сказав, що відсоток населення від 0-22 років є «низьким» і це є однією з причин малої кількості покликань не тільки в Церкві, «але і в багатьох інших сферах».


Кардинал Руко виступав під час літнього семінару з питань впливу Всесвітнього Дня Молоді 2011 на молодих служителів у Хуана Карлосі університету в Аранюєс.


Стосовно Всесвітнього Дня Молоді, кардинал Руко висловився, що все просувається так, як і було заплановано. Він зауважив, що його головною турботою є забезпечити тисячі молодих людей, які приїдуть в Мадрид, теплою гостинністю.


Кардинал висловив надію на те, що мешканці Мадриду могли б виявити «гостинність відповідно до християнського коріння міста і показати любов до тих, хто приїде».


Кардинал Руко Варела нагадав, що папа Іван Павло II заснував Всесвітній День Молоді, щоб звертатися до молоді. Згадавши цей момент історії, він сказав, що коли молоді люди потребували відповідей і керівництва, він запросив їх, «з його надзвичайно унікальною харизмою», говорити про Христа в повноті».


Ця історична подія спричинила «паломництво у пошуку Христа» і призвела до появи «молодого покоління, яке живе вірою і має щирі стосунки з Папою і Церквою» - сказав кардинал.


Він додав, що надіється, що Всесвітній День Молоді в Мадриді призведе до відновлення євангелізації, збільшення покликань до служіння і зміцнення християнських сімей, які він назвав «найкращими плодами» молодіжних заходів.


За матеріалами www.catholicnewsagency.com