//

Кардинал Вюрл: Наступний Папа повинен виступити проти секуляризму

В жовтні 2012 року у Ватикані проходило засідання Синоду Єпископів про Нову Євангелізацію. Головним доповідачем на Синоді, за призначенням Бенедикта XVI, був кардинал Дональд Вільям Вюрл з Вашингтону. 25 лютого 2013 р. у розмові з «CatholicNewsService» кардинал Вюрл розповів про те, яким чином результати праць Синоду вплинуть на пріоритети наступного Папи Римського.

 

 


«Коли Синод завершувався, я пережив один прекрасний випадок. Як ви знаєте, Папа кожного дня присутній на засіданнях Синоду, слухає всі промови. Я мав нагоду бути дуже близько до нього, у зв’язку із моєю відповідальністю. І після завершення праць він показав мені, що задоволений перебігом Синоду і його результатами. Мені здавалось, що всі ми у тому залі були на порозі чогось нового, як наголошували він (Бенедикт XVI – пер.)  і його попередник «Іван Павло ІІ – пер.): потрібно подивитись на світ і побачити той великий виклик, що стоїть перед нами. Ми не можемо просто продовжувати свою працю, не можемо просто підтримувати status quo, – ми мусимо знайти шлях, яким зможемо досягти людей, особливо молодь», – згадує кардинал Вюрл.


«Я дуже уважно слухав відгуки, що лунали з боку представників різних континентів. Одна думка була особлива, принаймні мені вона видалась такою, і багато єпископів та кардиналів підтвердили це: «Секуляризм впливає на нас так само, як і на вас, бо це явище присутнє і в Європі, і в Америці, – він впливає на нас усіх». І я думаю, що ця проблема висітиме тяжістю на серцях кардиналів, і вони будуть її враховувати на конклаві. Як казав Бенедикт XVI, ми повинні відповідати на сучасні потреби проголошення Радісної Звістки таким чином, щоб її почули», – розповів Архиєпископ Вашингтону..


«Наступний Папа потребуватиме багато фізичної сили, оскільки його служіння вимагає багато поїздок, Церква повинна бути в світі сучасних медія. І у своєму зверненні щодо наміру піти у відставку Святіший Отець говорив про те, що він відчув, що йому бракує цих сил. Однак він показав нам куди ми маємо йти, що ми маємо робити. Це дуже чітко видно впродовж його понтифікату: ми маємо бути у новій євангелізації».