//

Кардинал Вельо зізнався у своїй любові до цирку

Новий кардинал Антоніо Марія Вельйо, глава Папської ради душпастирства мігрантів і подорожуючих, в інтерв'ю італійському журналу "Цирк", висловив свою велику симпатію до бродячих цирків.

 

"Цирк і луна-парк – це нові ареопаги для проголошення Євангелія і передавання віри. – Заявив єрарх – Це місця віри і традиції, в яких понад культурними бар'єрами та мовно-релігійними відмінностями люди збираються разом і відчувають себе братами і сестрами", – підкреслив кардинал Вельйо.

 

Як повідомляє Радіо Ватикану, розповідаючи про проблеми та потреби цього середовища, ватиканський єрарх зазначив, що невід'ємною частиною вистав є виступи тварин, однак їх господарі повинні про них піклуватися, дресуючи їх з повагою.

 

Кардинал розповів про своє ставлення до праці артистів: "Я ціную і захоплююся всіма артистами цирку, бо знаю скільки відданості, фізичних вправ і жертв вимагає їх професія. Я насмілюся сказати, що це більше, ніж професія або робота – це покликання".

 

Глава Папської ради зізнався, що особливо він симпатизує клоунам. "Клоун через свої спонтанні і яскраві жести передає глядачеві конкретне послання: закликає його до радості і щедрості, яку має в собі", – зазначив кардинал Вельйо. – "Крім того, клоун пробуджує в людині здатність сміятися над собою. Метою клоуна є допомога людям подолати свої страхи. Клоун закликає нас зняти маску, яку ми носимо в деяких обставинах, щоб захищати себе і наш імідж", – підкреслив єрарх.

 

Кардинал Вельйо зазначив, що цирк дозволяє кожному повернутися у невинність дитинства, в якому все чисте і повне надії на майбутнє.