//

Кардинал Велькі - наймолодший член Колегії Кардиналів

Наймолодший член Колегії Кардиналів, 55-річний Архиєпископ Берліна кардинал Райнер Марія Велькі в інтерв'ю "L'Osservatore Romano» розповів, що визнання і повага до церковних єрархів приходять через силу слів, аргументів, а також через особисте життєве свідчення, і тому не залежать від віку.

 

Говорячи про свою роботу на посаді Архиєпископа Берліна кардинал Воелькі зазначив, що столиця Німеччини є багатокультурним і мультирелігійним центром. "Діалог з представниками інших віросповідань, скептиками і невіруючими тут відбувається так інтенсивно, як ніде більше", - зазначив єрарх. Згадуючи про візит Бенедикта XVI до Берліна 27 серпня 2011 кардинал особливо відзначив важливість промови Святого Отця перед членами німецького парламенту. Єрарх зазначив, що його виступ в Бундестазі був настільки добре підготовленим, що німецька преса охарактеризувала його, як "найсильнішу промова, яка коли-небудь звучала в цьому залі".

 

Кардинал Велькі також згадав про свою першу зустріч з кардиналом Йозефом Ратцінгером, майбутнім Папою. Він розказав про візит в Рим групи німецької молоді, серед якої був і він. Керівник групи, друг майбутнього Папи, організував св. Літургію, яку очолив сам голова Конгрегації віровчення кардинал Ратцінгер. "Мені було довірено вітати кардинала від імені молоді та батьків, які нас супроводжували, познайомити його з тим, чим ми займаємося і бути модератором нашої зустрічі", - нагадав кардинал Велькі.

 

Єрарх є також головою комісії "Caritas" при німецькому єпископаті. Говорячи про цю свою діяльності він зазначив, що "любов є фундаментальним завданням Церкви" і саме його виконує комісія, яку він очолює. "Наша робота полягає також у сприянні формуванню культури любові і солідарності", - підкреслив кардинал Велькі.

 

За матеріалами: radiovaticana.org