//

Кардинал Вельйо: туризм може вести до втрати людських цінностей

23-27 квітня в Мексиці пройде VII Світовий конгрес душпастирства туризму. З цього приводу кардинал Антоніо Марія Вельйо, голова Папської ради у справах емігрантів і подорожуючих, в інтерв'ю радіо Ватикан, повідомив, що туризм сприяє контакту з іншими релігіями і культурами, а також їх кращому розумінню.

 

"Туризм сприяє економічному розвитку і зниженню бідності в світі. Він може сприяти миру, толерантності і братерствау між цивілізаціями. Це також хороший привід зустрітися з природою для нашого фізичного і духовного відпочинку, а також привід до роздумів і духовного зростання ", - зазначив єрарх. Він підкреслив, що є негативні аспекти у туристичній сфері. Часто місцеве населення намагається використовувати туристів виключно матеріально. "Туризм може вести до втрати людських цінностей, стати елементом приниження людської гідності, експлуатації людини в будь-якій формі, особливо сексуальній,  жертвами чого стають найчастіше діти".

 

Говорячи про релігійний туризм, єрарх зазначив, що він повинен допомагати сучасній людині відповідати на основні життєві питання.

 

За матеріалами radiovaticana.org