//

Кардинал Вальтер Каспер отримав Європейську премію культури

Кардинал Вальтер Каспер, колишній голова Папської ради сприяння християнській єдності, 21 серпня одержав Європейську премію культури фонду "Pro Europa" за 2011 р.

 

Голова Конференції католицьких єпископів Німеччини, Архиєпископ Роберт Цолліч зазначив, що кардинал Вальтер Каспер є відмінним богословом. Він підкреслив, що завдяки здатності підтримувати хороші відносини з людьми кардинал Каспер зробив суттєвий внесок у подолання непорозумінь між Церквами.

 

Під час вручення премії відомий німецький режисер і актор Клаус Марія Брандавер сказав, що діяльність кардинала Каспера є досконалим прикладом сприяння інтеграції Європи. На його думку, кардинал Вальтер Каспер завжди готовий до діалогу, завжди турбується про розвиток соціальної і моральної ситуації в Європі. "Його турбує не тільки нинішня криза євро, але інша криза - криза духовно-моральних і релігійних підвалин Європи, у той час як багато людей піддають сумніву не тільки християнські та гуманістичні коріння та цінності старого континенту, але також не поважають важливих для Європи досягнень епохи Просвіти ", - зазначив пан Брандавер.

 

Заснований у 1993 р. Європейський фонд культури "Pro Europa" має на меті "підтримувати живий діалог та культурний обмін між європейськими регіонами". Крім стипендій, фонд призначає премії особам та ініціативам у сфері культурного обміну.


За матеріалами Ватыканскае Радыё