//

Кардинал Торан: зустріч в Асижі також і для агностиків

27 жовтня до Асижу прибуде Бенедикт ХVI, а також представники інших релігій світу, щоб разом молитися за мир у світі. Про значення цієї зустрічі Ватиканському радіо розповів кардинал Жан-Луї Торан, глава Папської ради з міжрелігійного діалогу. Єрарх підкреслив, що сьогодні ми живемо у невизначеному світі, в якому не всі люди можуть розраховувати на справедливість і мир. У багатьох районах світу ведуться війни. Ось чому Бенедикт ХVI побажав провести цю, вже третю, зустріч.

 

"Зустрічі в Асижі свідчать про те, що для захисту власних прав існує ще один вимір, який відрізняється від збройної боротьби, йдеться про молитву, яка перевершує різницю між релігіями. Молитва виражає відносини з Вищою владою, перевищує наші людські здібності. Практикуючи те, що є загальним для всіх духовних сімей: тобто молитву, піст і прощі, необхідно показати, що релігії є фактором миру, а не війни. Ми всі перебуваємо на шляху до джерела світла. Зустріч в Асижі покликана показати, що правди у світі шукають не тільки християни".

 

Глава Папської ради з міжрелігійного діалогу зазначив, що форум в Асижі має особливий характер. "Цього разу під час зустрічі більше часу буде призначено на роздуми і молитву. Крім того, в заході візьмуть участь також агностики", – зазначив кардинал Жан-Луї Торан.


За матеріалами Радыё Ватыкана