//

Кардинал Торан у Південній Кореї

Корейці надають великого значення релігії. Вони вірять, що вона допоможе в гармонійному поєднанні двох частин країни, як це було у Німеччині, – сказав президент Південної Кореї Лі Мьєн Бак після зустрічі з кардиналом Жаном - Луї Тораном.

 

Президент Папської Ради у справах Міжрелігійного Діалогу перебуває в цій країні з п'ятиденним візитом, що є частиною ширшої програми цієї дикастерії, метою якої є розвиток діалогу з азійськими релігіями, не обмежуючись тільки ісламом. Порядок денний передбачає зустрічі з лідерами місцевих буддистів і конфуціанців

 

У вівторок кардинала Торана прийняв президент Лі, який сам є християнином. Він підтримав зусилля Ватикану щодо заохочення міжрелігійного діалогу, а також висловив надію на якнайшвидше відновлення свободи культу і віросповідання у Північній Кореї, яка в майбутньому могла б справити позитивний вплив на возз'єднання на Корейському півострові. Слід зазначити, що найпопулярнішою релігією в Південній Кореї сьогодні є християнство. Христа визнає кожен третій житель цієї країни. Буддисти складають 20 відсотків. Хоча формально конфуціанцями вважаються тільки 3 %  корейців, ця релігія має сильний вплив також на 40 % населення, яке не ототожнює себе з жодним віровизнанням.

 

За матеріалами wiara.pl