//

Кардинал Торан наголосив на потребі поваги в діалозі

Не можна вбивати в ім'я Бога, – сказав кардинал Жан Луї Торан, голова Папської ради з міжрелігійного діалогу в інтерв'ю французькому виданню «La Croix», з приводу десятої річниці терактів у Нью Йорку. У 2001 р. єрарх посідав посаду Секретаря з відносин з державами. У своїх спогадах про той день він зазначив, що після жахливих нападів, в результаті яких закинула близько 3 тис. осіб, навчання про те, що не можна вбивати в ім'я Бога, стало для релігійних лідерів терміновим.


11 вересня не поставило під сумнів міжрелігійний діалог. Навпаки, зміцнилося партнерство і співробітництво. У 2008 р. король Саудівської Аравії, Абдалла, організував у Мадриді велику конференцію присвячену міжрелігійного діалогу. Окрім того, багато мусульман захотіли краще зрозуміти, чим насправді є іслам. Багато висловили свою солідарність з жертвами, особливо християнами, – сказав кардинал Торан.


Єрарх звернув увагу на необхідність розвитку «педагогіки діалогу», щоб молодь могла зрозуміти «сутність добра і зла, те, що совість кожної людини є святинею, яку потрібно поважати, що з розвитком духовності ми стаємо більш відповідальними, солідарними і відкритими на діалог». Голова Папської ради з міжрелігійного діалогу підкреслив важливість такого виховання в сім'ї, школі, університеті. «Таке виховання необхідне, щоб молодь навчилася поважати інших і зрозуміла, що особливість – це багатство», – зазначив єрарх.


За матеріалами Radio Watykańskie