//

Кардинал Toппo: релігійна свобода - основа істинної свободи і соціальної трансформації

Стаття 25 Конституції Індії гарантує основне право свободи віросповідання. Кардинал Телесфор Топпо, президент конференції Індійських єпископів, вважає, що заперечення цього права означає заперечення гідності, цілісності і поваги до людської особи.

"Жодна совість не може бути поневолена, а релігійна свобода є основою для істинної свободи". Це підкреслює кардинал Телесфор Топпо, якого нещодавно призначили президентом Конференції Індійських єпископів для єпископів латинського обряду.

Прелат наголошує на відповідальності уряду за забезпечення повних прав для усіх громадян сповідувати, практикувати і поширювати свою віру, коментуючи послання Папи Бенедикта XVI до членів дипломатичного корпусу.

"Право на свободу віросповідання є фундаментальним правом, гарантованим статтею 25 нашої Конституції" . Жодне суспільство не можна назвати "вільним", якщо громадяни у ньому позбавлені релігійної свободи.
Заперечення релігійної свободи у кінцевому результаті і призводить до дегуманізації усього - заперечення самої людини, її гідності і поваги, і в кінцевому рахунку - дегуманізації суспільства, в якому "інше" заперечується всім, що претендує на "гуманність".

 

Кардинал Топпо висловив стурбованість з приводу нинішньої ситуації в його країні: "Сьогодні деякі фундаменталісти намагаються обмежити релігійну свободу в Індії". Він визначив антихристиянський погром у Кандхамал "незаконним", зазначаючи, що його "жодна людина доброї волі ніколи не зможе прийняти".
Прелат переконаний, що "Індія не може бути істинно демократичною республікою без релігійної свободи, через яку протягом століть корінне населення, - до якого належить кардинал - пережила глибоку трансформацію.

 

Племінна Церква молода, підкреслює кардинал Toппo: "Завдяки релігійній свободі, приблизно 150 років тому, мої безграмотні предки, які "вибрали" і зробили вільний вибір, були натхнені соціальною та виховною роботою ранніх місіонерів, і віра в Ісуса звільнила і перетворила мене і моїх людей, даючи нам усвідомити власну гідність, і допомагаючи нашій інтеграції у суспільство."

 

 

"Моя історія, - говорить прелат, - племінного християнина - доводить, що Церква сприяє розвитку, який починається і закінчується затвердженням цілісності людської особистості, створеної на Образ Бога і наділеної Богом гідністю і невід'ємними правами ".

 

За матеріалами asianews