//

Кардинал Тонг Хон розповів на Синоді Єпископів про євангелізацію в Китаї

Кардинал Джон Тонг Хон, котрий очолює китайську делегацію на ХІІІ Звичайній Асамблеї Загального Синоду Єпископів, 8 жовтня розповів про досвід євангелізації у Китаї. Нагадаємо, що засідання Синоду на тему «Нова євангелізація для передавання християнської віри» проходить у Ватикані 7-28 жовтня.


У своїй промові кардинал Тонг Хон звернув увагу на те, що в Гонконзі є багато родин, які живуть у страху перед комуністичним режимом після того, як у 1997 році ця колишня британська колонія повернулась під владу Китайської Народної Республіки. Єрарх підкреслив, що слово «криза» в китайській мові має два значення: «загроза» і «шанс». «У зв’язку із невпевненістю, яку спричинила криза, навіть непрактикуючі католики шукають духовної підтримки зі сторони Церкви. Багато вірних бере участь у катехизах, біблійних курсах і богословських семінарах, щоб поглиблювати свою віру і мати змогу проголошувати Євангеліє», – розповів китайський кардинал. Він також повідомив, що у його єпархії працює понад тисячу добре освічених катехитів-волонтерів. Окрім того, цього року понад 3 тисячі дорослих осіб прийняли Таїнство Хрищення в часі Великоднього періоду. Сусідня до них єпархія Макао також доклала схожих зусиль і за останні роки також відзначає зріст кількості новоохрещених.


Кардинал Тонг Хон зацитував також розповідь пароха однієї з сільських парафій на території північного Китаю, котрий розповів йому про свій євангелізаційний досвід. «Після довгих молитов священик поділив вірних на дві групи і розподілив між ними різні завдання. Новоохрещених попросив, щоб вони привели до церкви на катехизи своїх невіруючих друзів і родичів, а тим, хто належить до Церкви вже давно поручив катехизацію катехуменів. Під час катехизації священик палко молився у храмі. В результаті дійшло до того, що в парафії кожного року Таїнство Хрищення приймає понад тисячу осіб», – розповів єпископ-емерит Гонконгу.


За матеріалами ekai.pl