//

Кардинал Тарксон закликав латиноамериканських католиків поважати Божий порядок

 Кардинал Пітер Тарксон, голова Папської ради "Iustitia et Pax" направив спеціальне послання до учасників щорічного спільного засідання Ради Конференцій єпископів країн Латинської Америки, що проходить в Боготі (Колумбія). "Вселенська Церква чекає від латиноамериканських католиків їх конкретного внеску в розв'язання сьогоднішніх проблем через все більшу солідарність з Богом і братами", - написав кардинал Тарксон і додав, що покращити умови життя на латиноамериканському континенті можна тільки через відповідальну формацію світських осіб, а також через сприяння освіти, особливо молоді. Це найважливіша пастирська робота, яка може докорінно змінити на краще нелюдські ситуації.

 

Єрарх зазначив, що багато соціальних несправедливостей в Латинській Америці притемнюють образ Бога. "Нова євангелізація повинна пропонувати конкретні свідчення віри, особливо у відношенні до жертв насильства, бідності, нерівності, тих, хто позбавлений гідності людини".

 

Єрарх запропонував латиноамериканським католикам узяти в руки енцикліку "Pacem in Terris" папи Іванна XXIII і жити за її вказівками. "Мир на землі, глибоке прагнення до нього людських істот всіх часів, може бути встановлений і закріплений тільки в повній повазі до порядку, який встановив Бог", - зазначив кардинал Тарксон.

 

За матеріалами radiovaticana.va